Jag har fått flera önskningar om recepten på mitt fröbröd och på granolan. Granolan har jag skrivit om innan men upprepar det här så ni slipper leta i gamla inlägg :-)
Granola:
2 dl Hasselnötter
2 dl Mandel
2 dl Cashewnötter
1 dl Pumpafrö
1 dl Solroskärnor
1-2 dl Russin
2 msk flytande honung
Smaksättning: 1 msk kanel eller 1 msk kakao och 1 dl kokosflingor.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll det sedan på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över honungen. Rosta i mitten av ugnen på 150 grader i 20-25 min, rör om då och då. Låt svalna och förvara sedan i burk med tättslutande lock.
Självklart kan man ta vilka nötter och frö man gillar.
Fröbröd: 2 st formbröd
10 st Ägg
3 dl Crème fraiche
6 msk Rapsolja
2 msk Bakpulver
1 tsk Salt
120 gram Linfrö
120 gram Sesamfrö
120 gram Solroskärnor
200 gram Mandelmjöl eller mald mandel
Blanda torra ingredienser i en skål. Vispa äggen, crème fraiche och olja i en annan skål. Blanda ihop allt och häll i 2 bakplåtsklädda formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i 50-55 min. Förvara brödet i bitar i frys eller kyl.
OBS. Klä formarna med bakplåtspapper, det går inte att bara smörja formarna då lossnar inte brödet.
Brödet är väldigt mäktigt och smakar utmärkt med salami och brieost :-)
Granolan gör sig bra i naturell yoghurt med färska bär :-)
Lycka till!
1 kommentar:
Oj, det här skulle jag inte läst före frukost. Det där låter jättegott. Nu blev jag hungrig.
Kram från kusin Eva
Skicka en kommentar