måndag 2 mars 2015

Första gången i mitt snart 52-åriga liv!

Allting har en första gång. Idag råkade jag ut för något som inte hänt mig förut och som de flesta normalt funtade människor slipper.

Jag är på väg hem från jobb och när jag är nästan hemma ser jag blåljusen i backspegeln. Jag har en bil framför mig och en bil bakom mig och bakom den är blåljusbilen. Vi kör på en ganska smal väg med mötande trafik hela tiden. Jag letar efter en plats att köra lite till sidan och släppa fram dem. Jag svänger halvt om halvt in på en avtagsväg och bilen efter mig gör det samma så även blåljusen. Jaha tänker jag, då skulle dom väl in där då och kör iväg igen. De passerar då bilen bakom mig och lägger sig tätt bakom mig fortfarande med blåljusen på.
Men va fasen!
Jag kör in till kanten och stannar och jo det gör dom med. Jag ser i backspegeln att de tar på sig sina hattar och kliver ur bilen och går fram till mig. Jag hissar ner rutan och de säger "vi är ute och kontrollerar bilar och vi ser att du bara har ett framljusen som fungerar" Tja, det var ju bara att erkänna mina synder. Dom kontrollerade bilen och däcken och så fick jag visa körkortet. Eftersom jag har ett svenskt körkort så var jag tvungen att lämna lite fler uppgifter så jag fick helt enkelt kliva ur min bil och hoppa in i baksätet på deras. Jag fick inga böter men var tvungen att inom 21 dagar fixa lyset, köra till en typ "bilprovning" få deras stämpel och underskrift på att det är åtgärdat och sedan skicka in beviset till polisen.

Jag har alltså blivit jagad av polisen med blåljusen på!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis - det kunde varit värre!
Hälsar
Eva C

Eva sa...

Ännu en erfarenhet rikare. Fast antar att man klarar sig utan just den. Skönt att det inte var något värre. "Mormor fast efter polisjakt." Kram kusin Eva