måndag 9 april 2012

Lördag och Söndag!

Lördag Påskafton:

En lugn och skön dag. Lite trött i benen är jag allt efter min vandring. Jag tog en lagom runda på drygt en timme och njöt av det skottska vädret :-)

Detta är The Tree Kings, stället där ängel S och skotte D ska gifta sig i september.


Jag kunde inte komma närmare än så för där skulle nog va ett bröllop en stund senare.
Det kryllade med människor där.


Utsikt från The Three Kings.
Det är "lite" molnigt så det syns inte så tydligt hur fina bergen i bakgrunden är.


 På kvällen var vi på Frankie & Bennys och käkade. Dom har den godaste äppelpaj man kan tänka sig. Ett måste när man är i Skottland. Efter det spelade vi biljard. Alltså jag är så kass på biljard, fattar inte det. Det borde inte va så, jag har ganska bra hand med bollar annars men icke i det här fallet. Ännu konstigare är att jag tycker det är så kul och spela, det borde jag inte göra när jag är så usel. Jag vann inte en enda gång.

Söndag Påskdagen:

Idag blev promenaden en tur till Tesco. Tesco är en affär liknande ICA MAXI. Dom har allt och har öppet dygnet runt. Det tar 35 min att gå dit och 60 min att gå tillbaka. Varför? För att det är nerförsbacke dit och uppförsbacke tillbaka. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen. Vi snackar NERFÖR och UPPFÖR.
Efter middag åkte jag och ängel S till en 9-håls golfbana för att spela en runda eller två. Oj, oj, oj det var en sann upplevelse. Vi spelade båda med S klubbor. Jag ska inte skylla på nåt. MEN. Dom är "lite" för korta för mig :-)

S på första Tee. Lägg märke till det exklusiva klubbhuset i bakgrunden.


Det röda i mitten är greenflaggan på första hålet.
Självklart ligger våra bollar redan där.


Utslaget blev precis så bra som det ser ut att bli.


Det svåra med att hamna i bunkern var inte att ta sig därifrån, utan att kratta efter sig efteråt.
Krattorna var av massiv järn och vägde hur många kilo som helst.


Tur man inte hamnade i dom här spåren.
Ingen MUA här inte.
MUA= mark under arbete. Markeras med blå, vita pinnar och det betyder att man får flytta bollen utan att få extra slag. Info för er som inte spelar golf :-)


Men en fin utsikt hade vi i alla fall.


Tröga greener. Jag nådde fasen inte fram till hålet nån gång.


Det här hålet var sponsrat, så här var en riktigt fin skylt.
Skylten står såklart på herr tee.


Det här hålet var inte sponsrat och då såg skyltarna ut så här.
Den här står oxå på herr tee.


Och på dam tee finns den här skylten.
Hål 9 är 269 yards.

Vi spelade bara en runda för det började regna rätt rejält. Ängel S vann med 1 slag, men ska jag va helt ärlig förlorade jag med betydligt mer. Vi räknade slagen och tog inte hänsyn till våra handicap. Eftersom jag har lägre hcp än S borde jag ha betydligt färre slag än henne.
Jaja, kvällen slutade med hemkörningsmat och US Masters på TV. Det var riktigt spännande och jag var uppe till över midnatt för tredje kvällen i rad. Vad är det som händer med mig i detta landet.
Det beror nog på för mycket IRNBRU. Blir avgiftning när jag kommer hem, efter att jag druckit upp flaskorna som jag kommer att köpa med mig hem :-)



Inga kommentarer: