måndag 8 april 2013

Skvallerbytta bing bång!

Idag har jag gjort något som jag troligen inte skulle gjort i Sverige.
Det tog mig 45 min med beslutångest innan jag bestämde mig för att göra det. Men när jag gjort det kändes det som en lättnad att ha gjort det. Hoppas jag inte får ångra att jag gjorde det.



Jag har skvallrat till chefen Jeni om en jobbekompis!

Vi gör pooltest varannan timme och att det blir gjort ligger på oss som är fitness instructors eller på leisure attendents. Det funkar bra för det allra mesta, men ibland ( beroende på vem som jobbar ) kan det va lite si och så med det. Den som är sämst på att sköta det är faktiskt "lillchefen" han smiter gärna undan och sen kan han mycket väl säga att han har gjort pooltestet fast han inte har. Det är så korkat för det är världens lättaste sak att kolla om det är registrerat eller inte. Det syns när nästa man kommer för att göra ett nytt test två timmar senare.

Det retar gallfeber på mig när man ljuger och smiter undan och dessutom gör det utan någon som helst finess. Ovan på det har han mage att kritisera oss andra om vi skulle göra testet 10 min senare än utsatt tidpunkt.
Idag hade han klantat till det ordentligt. .
När jag kom och skulle göra pooltestet klockan fyra visade det sig att det var inte gjort sedan klockan sex i morse. Alltså inget gjort klockan åtta, tio, tolv och två. Det är faktiskt allvarligt, något kan hända som slår ut klordoseringen och då kan folk bli sjuka av att bada i poolen.

Det tog mig 45 min innan jag beslutade mig för att berätta för Jeni. Man vill ju inte va en sladderbytta, men i det här fallet kände jag att jag inte bara kunde låta det passera. I Sverige hade jag antagligen konfronterat honom själv, men jag känner att argumentera sakligt och med pondus på engelska ligger nog lite över mina begränsningar.
Så jag berättade för Jeni om mina observationer, hon blev topp tunnor rasande. Hon var tacksam att jag sagt ifrån och lovade att inte berätta att det var jag som skvallrat.

Hoppas hon håller vad hon lovat för lillchefen och jag är inte bästa vänner redan, så det behövs inte mycket bränsle för att det ska braka loss på riktigt.
Och konflikt på jobbet kan jag vara utan.



Inga kommentarer: