fredag 26 april 2013

Utflyktstorsdag!

Idag har jag varit på läkarbesök på Stirlings sjukhus, hos en leverspecialist. Jag har ju en kronisk leversjukdom som hålls i schack med hjälp av kortison. Det är inget jag lider av på något vis, men jag måste ständigt medicinera. Kortisonen gör att jag får blåmärke jättelätt, bara jag stöter i det minsta lilla så får jag märke. Mina ben är ständigt fulla med blåmärke som jag inte har en aning om var dom kommer ifrån.
Ojdå, nu kom jag ifrån ämnet:

Just det, Stirling var det ju. Diane, min jobbekompis hängde med och vi hade en super trevlig dag. Först en kvart på sjukan, sen körde vi till ett jätte köpcenter och gick där och spankulerade någon timme. Jag handlade ingenting, det var bara kul att gå och titta. Sen käka vi lunch på ett mysigt litet café, där allt var hemlagat och hembakat. Det var oxå en butik där de sålde ekologiska grönsaker och andra ekologiska produkter. 

Jag käkade potatis och purjolöksoppa med hembakat bröd.
Jag äter väldigt sällan annat bröd än mitt eget hembakade fröbröd och potatis är inte heller något som finns på min dagliga meny.
Så lite tjurig är min mage nu, men men gott var det!

När vi var färdiga i Sterling åkte vi till ett par olika handelsträdgårdar och kollade på växter som Diane skulle ha till sin trädgård. Jag blev förvånand att så många växter heter samma på engelska som på svenska. Se kom jag på att det var inte samma, det var latin :-)

Vad sägs om den här skruvade thujan,




eller den här, där varje gren slutar med en boll.

Vi såg en massa kuliga träd och buskar, men det häftigaste just nu i Skottland är:



I nästan alla vägkanter växer påskliljor i massor.
Bilden ger inte riktigt rättvisa åt det mangifika, men det är gult överallt.
Härligt och uppiggande!


Vi avslutade vår utflykt med varm choklad med vispgrädde och marshmallows och en liten kakelsebaka med jordgubbar!
Ja va tusan ska man ha en sockerkick så är det lika bra att kicka ordentligt.

Efter att ha jobbat några timmar och kört två core klasser hade Frida lagat taco när jag kom hem, för att fira vår sista kväll tillsammans i vår gemensamma lägenhet. I morgon flyttar Frida tillsammans med Stuart och på lördag flyttar jag till mitt lilla krypin "Little stateroom on the hill"






2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis alla till nya boningar!
Hoppas ni kommer att trivas
Hälsar
Eva C

Anonym sa...

Lycka till med livet i The little stateroom! Hoppas att du överlevde sockerkicken. /Kram Eva