torsdag 13 mars 2014

Natt gäst!

Trevligt eller?

Satt igår kväll och lyssnade på en ljudbok i mina lurar. Flera gånger tyckte jag att jag hörde krafsande ljud och stängde av. Men då hördes inget konstigt alls. Jag tänkte att det var nog mina lurar som börja bli slitna och gjorde det konstiga ljudet. Sedan när jag inför läggningsproceduren borstade tänderna hörde jag det igen. Det lät som det kom uppe ifrån loftet. Som om någon/något var där uppe. Tusan också tänkte jag, har jag nu fått in en mus eller råtta på loftet? Inte så kul. Nåja, det var inget jag kunde göra något åt ikväll ändå, så jag går och lägger mig.
I morse vaknade jag av det där ljudet igen. Krafs, krafs, krafs. Jag ligger några minuter och försöker lokalisera var det kommer ifrån. Då hör jag ett annat ljud, det låter mer som små dova dunsar. Några i följd och sedan mer krafsande. Fasen med, jag har absolut fått in något djur på loftet.
Blåsan gör sig påmind så det är bara att kliva upp för att lösa det problemet. Döm om min förvåning, när jag kommer in i mitt vardagsrum sitter där en stare (alltså en fågel) i mitt vardagsrums fönster.

HUR I HELSIKE HAR DEN HAMNAT DÄR?

Jag backar tillbaka in i sovrummet för att ta något på mig. Går ut i vardagsrummet igen, stänger dörren intill sovrummet och ut till köket. Jag vill ju inte ha den flygandes i hela lägenheten. Jag går fram till fönstret för att öppna det. Jag har tre fönster och två går att öppna. Den blir ju självklart rädd när jag närmar mig och börjar flaxa omkring och flyger då rakt in i det fönster som inte går att öppna. Helt vimmelkantig trillar den ner på golvet och sitter där och tittar på mig. Stackars liten! Så småningom repar den sig och flyger upp på en hylla. Där sitter den och kollar längtansfullt mot fönstret och friheten. Efter en stunds mod samlande gör det ett nytt försök, missar så klart öppningen och dunkar huvudet i det stängda fönstret igen men den här gången blir den kvar i fönsterkarmen. Och efter en del krafsande och sprättande hittar den äntligen ut genom det öppna fönstret och tillbaka till friheten.

MEN, frågan kvarstår. HUR I HELSIKE HAMNADE DEN DÄR?

Att den tagit sig i på loftet känns inte helt främmande. Det finns säkert små hål här och var vid taket som den kan slinka in genom. Men hur kom den in i min lägenhet?
Jag har kollat överallt och kan inte hitta någonstans där det är något hål upp till loftet.

MYCKET MÄRKLIGT!  

Det här är inte "min" stare, men säkert en kusin till den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har kanske "vädrat" skaffa en fågelbur att ha i beredskap om det kommer flera
Ha en trevlig helg
Hälsar
Eva C

Anonym sa...

Den kanske gjorde som Ylvas grå Ninja-katt: Bara slank med strax bakom dig utan att du märkte det när du gick in? Kusin Eva