söndag 17 juli 2011

Väderrapport från Skottland!

Skottland är nog det enda landet där man på samma dag kan bli småblöt av ett duggregn, bränd av solen, helt urblåst av vinden, halvt ihjälslagen av ärtstora hagel och strandsatt på grund av åska och ÖS regn.

Efter frukost tog jag T på en guidad tur i Falkirk (jag kan ju den stan nu hehe) lite sol, ganska mycket vind och många moln som lättade sig så där lagom. För lite regn för att skula men tillräckligt för att bli våt. Efter lunch gick vi hem till ängel S och skotte D, lagom till vår promenad försvann molnen och vinden lättade, solen sken från en klar himmel. Vi körde till en 9-håls par 3 golfbana och spelade en runda, Solen skiner. Efter 7 hål ser vi svarta moln runt omkring oss och hör åskan mullra en bit bort. Solen skiner. När vi är färdigspelade kör vi hem till S&D och lagar middag. Solen skiner. Innan middan är klar hör vi att åskan närmar sig och plötsligt börjar det hagla. Hagel stora som ärtor forsar ner från himmlen, bil larmen börjar tjuta. Solen skiner. Sen övergår haglen i regn och världens åska brakar loss, regnet VRÄKER ner. Solen skiner inte. Det blir kaos, vägar svämmar över, bilar fastnar i vattenmassorna, brandbilar dyker upp tutar som galningar, bilar fortsätter fastna i vattenmassorna fast att där redan sitter fast flera bilar, vatten sprutar upp ur dagvattenbrunnarna. Solen skiner inte. Det håller på i ett par timmar sen lugnar det ner sig igen. Dagen avslutas med en skratt full kväll hos klanen Mackintosh.



 Inte bästa bilden, men man kan faktiskt tro att vägen är en kanal.
Förresten så vann skotte D golfen och jag och ängel S delade på andra platsen. T var sekreterare och antagligen mutad av D, annars hade han aldrig vunnit.

Not in a million years.

2 kommentarer:

Jan Olof sa...

Snacka om äventyrsresa! Vi hade faktiskt en solig dag igår :) Ha en fortsatt spännande semester!

Frida sa...

Haha ja det där vädret är verkligen kul :-).....men måste säga att jag inte kan förstå hur skotte D kan ha slagit er båda!?!?! Hmmm....tror oxå på lite fusk där!! :-)hehe